Ben jij één van de vele mensen die er aan denkt om te investeren in (nieuwe) screens voor in je woning? Wil je er echter vooraleer over te gaan tot aankoop van de screens echt zeker van zijn dat je helemaal niets aan het toeval overlaat? Dan is het ten allen tijde interessant wanneer je voorafgaand aan je aankoop even een lijstje met tips kan doorlopen. Door rekening te houden met de aangegeven tips met betrekking tot het kopen en laten plaatsen van screens op deze pagina zal je altijd verzekerd zijn van het meest optimale eindresultaat. Is dit precies waar jij naar op zoek bent? Lees de inhoud van deze pagina dan snel even door!

Tip 1: Zorg voor een gedetailleerde opmeting van de screen

In eerste instantie is het belangrijk om er rekening mee te houden dat een screen over gepaste afmetingen dient te beschikken. Om dit te kunnen realiseren moet er een nauwkeurige opmeetservice gebeuren. Je kan dit in principe zelf doen, maar het is eveneens mogelijk om dit uit te besteden aan een derde partij. Dit laatste betekent bovendien lang niet altijd dat je rekening zal moeten houden met een bepaalde meerprijs op de eindfactuur, in tegendeel. Heel wat bedrijven kiezen er namelijk voor om de opmeetservice zelf te doen zonder dat ze daarvoor een bepaalde meerprijs in rekening brengen.

Tip 2: Denk goed na over de bediening van je screens

De bediening van screens kan zowel manueel als automatisch zijn. Manuele bediening is steeds in de standaard kostprijs van screens inbegrepen. Dat geldt uiteraard niet voor het moment waarop je er voor kiest om een geautomatiseerd systeem te voorzien. Bovendien zal je in dit laatste geval een keuze moeten maken tussen tal van verschillende mogelijkheden. Kies je bijvoorbeeld voor een standaard geautomatiseerd systeem, ga je voor een systeem met domotica en / of kies je voor een variant met afstandsbediening? Denk goed na over de exacte functionaliteit waar je screens over moeten beschikken en stem het type systeem daarop af.

Tip 3: Montage van je screens zelf doen? Vaak geen goed idee!

Het monteren van screens lijkt op het eerste zicht misschien niet meteen een lastig karwei, maar uit de praktijk blijkt vaak iets helemaal anders. Je dient er namelijk rekening mee te houden dat vooral de plaatsing van de bovenkap heel wat voeten in de aarde kan hebben. Daarnaast dienen alle verschillende onderdelen waar screens over beschikken uiterst precies te worden gemonteerd. Is dat niet het geval? Dan is het zomaar mogelijk dat het systeem niet naar behoren zal functioneren met alle gevolgen van dien.

Tip 4: Kijk goed naar de offerte die je voor je screens ontvangt

Een vierde tip heeft betrekking tot de inhoud van de offerte die je voor je screens ontvangt. Het is altijd belangrijk om er rekening mee te houden dat lang niet alle zaken die je wenst voor jouw screens zomaar standaard in de offerte zijn inbegrepen of opgenomen. Denk wat dit betreft bijvoorbeeld maar eens aan het type bovenkap waar er gebruik van wordt gemaakt. Enkel en alleen een afgeschuind exemplaar is standaard in het prijskaartje inbegrepen. Wil je graag een vierkante of een afgeronde kap? Dan zal daarvoor altijd een meerprijs worden aangerekend. Dit is dus zeker iets waar je altijd rekening mee zal willen houden.

Tip 5: Wees aandachtig voor de garantieperiode en voorwaarden

Een vijfde tip met betrekking tot het aanschaffen van je screens heeft betrekking tot de garantie die er voor geldt. In eerste instantie is het altijd de moeite waard om stil te blijven staan bij de garantieperiode die wordt aangeboden. Er is echter meer. Wat bovendien bijvoorbeeld ook te denken van de voorwaarden die er voor van toepassing zijn? De garantievoorwaarden hebben niet alleen betrekking tot de onderdelen van je screens waar garantie op wordt gegeven, maar ook tot het type schade welke precies wordt ingedekt. In ieder geval, wil je er zeker van zijn dat je bij het kopen en laten plaatsen van screens niet voor vervelende verrassingen komt te staan? Dan is het altijd de moeite waard om even grondig de geldende garantievoorwaarden door te nemen.

Tip 6: Goed onderhouden van je screens is belangrijk

Op het ogenblik dat je een investering doet in het aanschaffen van mooie, kwalitatieve screens spreekt het voor zich dat je hier graag zo lang mogelijk van zal willen kunnen genieten. Dat hoeft helemaal geen probleem te zijn, maar dan zal je wel een zekere mate van onderhoud moeten uitvoeren. Dat onderhoud klinkt in eerste instantie misschien een beetje als een doorn in het oog, maar in de praktijk valt ze eigenlijk erg goed mee. Het enige wat je namelijk hoeft te doen is het screen tijdig schoonmaken met behulp van een borstel en / of een vochtige doek. Op deze manier weet ze ten allen tijde haar meest optimale uitstraling te behouden.