Op het ogenblik dat je bepaalde verbeteringen en / of veranderingen uitvoert aan je woning is het soms mogelijk om een bepaalde subsidie te kunnen ontvangen. Een subsidie kunnen aanvragen voor de geplande werken of veranderingen is interessant omdat je op deze manier niet alleen de terugverdientijd verkleint, daarnaast zal je al snel een significant deel van je investering terugbetaald krijgen. Op deze manier wordt het doen van een bepaalde investering zomaar in één klap nog interessanter. Nu, op het ogenblik dat je wenst te investeren in het kopen van screens voor je woning lijkt het er naar uit te zien dat je daarvoor geen aanspraak kan maken op een subsidie of een financiële compensatie. Is dat echter wel correct? We zochten het voor je uit en hebben het resultaat van ons onderzoek opgenomen op deze pagina!

Geen standaard subsidie voor screens

In eerste instantie zullen we je als lezer van de informatie op deze pagina inderdaad een beetje moeten teleurstellen. In de basis is het namelijk niet mogelijk om een subsidie te krijgen voor het aanschaffen van screens. Dat lijkt op het eerste zicht misschien ook wel een tikkeltje verrassend, maar in de praktijk is het dat eigenlijk niet. Veel mensen denken dat, omdat ze wel een subsidie krijgen voor bijvoorbeeld een investering in bepaalde klimatisatie systemen dit eveneens geldt voor zonwering. Dat is echter niet het geval. De plaatsing van zonwering wordt in de praktijk dan ook nog steeds aanzien als een vorm van luxe en daarvoor kan een overheid of gemeente uiteraard geen subsidie voor toekennen.

Wel (soms) subsidie voor screens met domotica

Er geldt wel één niet onbelangrijke uitzondering voor wat de plaatsing en dan eigenlijk vooral de bediening van screens betreft. Wat er namelijk wel bestaat is een speciale regeling voor mensen die bijvoorbeeld door de implementatie van domotica langer in hun woning kunnen blijven wonen. Het is lang niet voor iedereen, zeker niet op oudere leeftijd, zomaar mogelijk om manueel de screens van hun woning te bedienen. Geldt dat ook voor jouw situatie en is het omwille van deze reden dat je er aan denkt om geautomatiseerde screens met domotica te voorzien? In dat geval kan je te rade gaan bij de gemeente waarin je woont of zij daarvoor al dan niet een bepaalde financiële compensatie aanbieden.

Hoe besparen op de kostprijs van je screens zonder subsidie?

Is het voor jouw situatie niet mogelijk om aanspraak te kunnen maken op een bepaalde subsidie voor het kopen van je screens? In dat geval is de kans groot dat je graag op zoek zal willen gaan naar andere mogelijkheden om te besparen op de aankoop van je screens. Een belangrijk punt hierbij is uiteraard dat de besparing niet ten koste mag gaan van de kwaliteit waarop je kan rekenen. In ieder geval hebben wij alvast voor jou enkele interessante bespaartips uitgezocht en ze op een rijtje gezet.

Bespaartip 1: Ga zelf je screens ophalen

Ben je van plan om zelf je screens te plaatsen in je woning? In dat geval is het altijd de moeite waard om de screens niet te laten leveren, maar ze zelf te gaan ophalen. Dat kan interessant zijn omdat je op deze manier de leveringskosten kan uitsparen. Deze kosten kunnen al snel gelegen zijn tussen de 30 en 50 euro. Door zelf de levering te doen kan je deze kostprijs alvast uitsparen en dat uiteraard zonder dat er kwaliteitsverlies mee gepaard gaat. Je moet er alleen wel een beetje tijd voor voorzien.

Bespaartip 2: Koop alle gewenste screens in één keer

In het merendeel van de gevallen is het zo dat mensen die screens willen integreren in hun woning niet voldoende hebben aan slechts één exemplaar. Ze willen dan ook veelal een complete verdieping afwerken met screens aan de ramen. Geldt dat eveneens voor jou? In dat geval is het steeds de moeite waard om al je screens in één keer samen te kopen. Wanneer je dit doet kan je namelijk altijd rekenen op een besparing van ongeveer 10 procent op de totale aankoopprijs van je screens. Dit is toch mooi meegenomen.

Bespaartip 3: Probeer je screens zelf op te meten

Op het internet kan je verschillende handleidingen terugvinden die je helpen om zelf je screens op te meten. Het opmeten van je screens is iets wat veel mensen uitbesteden aan een professionele partij. Dit is ook helemaal niet zo vreemd, want het moet uiteraard erg precies gebeuren. Daarnaast is het ook nog eens zo dat er voor het opmeten van screens lang niet altijd een bepaalde kost in rekening wordt gebracht, in tegendeel. Kies je er na afloop van de opmeetservice voor om de screens door hetzelfde bedrijf te laten monteren? Dan zullen ze de opmeetservice doorgaans voor je doen zonder dat er daarvoor kosten worden aangerekend. Is dat wel het geval? Dan kan je het opmeten dus nog altijd voor eigen rekening nemen.